Međunarodni dan muzeja u znaku završnice projekta „Moj grad u muzeju“

Piše: Ana Škriljevečki

 

Muzej planinarstva ponovno se uključio u proslavu Međunarodnog dana muzeja kreiranjem zanimljivog kviza namijenjenog učenicima.

Naime, na Međunarodni dan muzeja tradicionalno se odvija završnica projekta „Moj grad u muzeju“ koji provodi Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec u suradnji s Muzejom planinarstva.

Za tu prigodu učiteljica povijesti Suzana Jagić i kustosica Ana Škriljevečki osmislile su online edukativno-zabavni kviz za učenike osnovne škole u kojem su se osvrnule na proteklu godinu u Muzeju planinarstva i aktivnostima u kojima je sudjelovala OŠ Ivanec. Suradnica u završnici projekta bila je učiteljica kemije Melita Brodar koja je osmislila digitalni aspekt kviza.

Podsjetimo, Međunarodni dan muzeja obilježava se od 1977. godine, a inicijator i promotor ove manifestacije u Hrvatskoj je Muzejski dokumentacijski centar.

Ovogodišnjom temom „Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“ Međunarodni savjet za muzeje (ICOM) poziva muzejsku zajednicu na promišljanje i kreiranje novih modela kulturnoga djelovanja.

Muzeji su pozvani na osnaživanje suradnje s raznim institucijama i organizacijama te korištenje mogućnosti suvremenih informacijskih tehnologija.

Sukladno navedenim preporukama Muzej planinarstva odlučio se za kreiranje interaktivnog edukativnog sadržaja kojim najmlađe članove zajednice potiče na učenje kroz igru.

Edukativno-zabavni kviz s učenicima je podijelila učiteljica Suzana Jagić, a također mu se moglo pristupiti putem Facebook stranice Muzeja planinarstva te na poveznici https://testmoz.com/q/8910294.

Učenici su rado prihvatili kviz te su kroz igru provjerili svoje znanje o Muzeju planinarstva i muzejskim aktivnostima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.